Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Vandaag besteld, morgen in huis! *


Wasadvies ringsling

Wasadvies ringsling

Het is zo verleidelijk, je ontvangt je ringsling met de post en je wilt deze metéén omknopen. Dit is niet verstandig. Door het wassen fixeren de draden beter op hun plek. Doe je dit niet dan kunnen er draadverschuivingen ontstaan. Kijk de ringsling dus eerst na als je deze hebt ontvangen en doe hem vervolgens in de was! Tip: doe een washandje om de ringen en bind dat vast met een touwtje/veter. Dit is beter voor je wasmachine, je ringen beschadigen niet én het scheelt een boel lawaai.

Tip voor het weken van je ringsling:

Voor dat je je ringsling gaat wassen kun je deze een nacht laten weken in een teiltje water. Hier kun je eventueel een scheut witte natuurazijn bij doen. Dit verwijdert appret (= een lijmachtig materiaal dat de draden van je ringsling stug maakt). Niet alle materialen mogen in de week gezet worden.

Deze materialen mogen wel: ringslings met katoen, linnen en/of hennep.
Deze materialen mogen niet: ringslings met zijde, wol en/ of bamboe.

Dit weken is niet per sé noodzakelijk maar mag wel.

Wastips:

  • Was je ringsling altijd volgens de instructies op het waslabel. Zeker de éérste wasbeurt was je ook niet kouder dan de voorschriften. Het wassen van je ringsling zorgt ervoor dat de draden beter op hun plek fixeren.
  • Een ringsling die wol, zijde en/of bamboe bevat zul je hoogstwaarschijnlijk op de hand moeten wassen.
  • Was je ringsling bij voorkeur apart van andere kledingstukken. Doe je dit niet let dan op haakjes, ritsen en klittenbandsluitingen. Deze kunnen je ringsling beschadigen.
  • Gebruik enkel wasmiddel zonder bleekmiddelen. Van bleekmiddel is bekend dat het de vezels aantast. Gebruik voor delicate materialen zoals wol, zijde en bamboe ook een passend (wol)wasmiddel zonder lanoline.
  • Gebruik géén wasverzachter. Je zou denken dat dit je ringsling zachter maakt maar wasverzachter heeft ook een ander effect: het vergroot namelijk het risico op het verschuiven van draden en maakt je ringsling mogelijk onveilig.

Droogtips

  • Volg het waslabel!
  • Droog een ringsling van delicaat materiaal (wol, zijde, bamboe) áltijd liggend.
  • Hoewel het sneller gaat adviseren wij je om de ringsling nooit in de droger te doen, je ringsling slijt hier (net als kleding) snel van.

Strijktips

Kijk goed in het waslabel op welke temperatuur je ringsling gestreken mag worden. Dit laatste geldt vooral ook weer voor de delicate materialen zoals wol, zijde en bamboe. Strijken met stoom maakt je ringsling weer een beetje zachter.

© Dragen & Zo is niet aansprakelijk voor het ontstaan van schade aan je ringsling door het opvolgen van deze tips. Volg altijd de instructies die op het label aan je ringsling vermeld staan. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Een gewassen-, gestreken- of gebruikte ringsling kan niet meer worden geruild of geretourneerd.

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'