Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Vandaag besteld, morgen in huis! *


Alles over draagdoeken

Alles over draagdoeken

Ben je op zoek naar een draagdoek? Er zijn geweven en rekbare draagdoeken, die allebei zo hun eigen voordelen hebben! Het is erg begrijpelijk dat je misschien niet weet welk soort draagdoek het beste bij je past. Maar je kunt in feite niet fout kiezen: beide soorten draagdoeken zijn ergonomisch voor jou en je kindje. Je biedt je kindje altijd de beste ondersteuning met een draagdoek van Dragen & Zo!“Het kiezen van een draagdoek vond ik moeilijker dan het knopen ervan! Gelukkig heb ik snel de perfecte draagdoek gevonden door de informatie en het advies van Dragen & Zo. We hebben er nog elke dag plezier van!”

Begin je met dragen en is je kindje ouder dan een jaar? Dan raden we je aan om sowieso voor een geweven draagdoek te gaan. Een geweven draagdoek geeft, zodra je kindje zwaarder wordt, veel meer steun omdat je de stof strak kunt trekken. Een rekbare draagdoek rekt – zoals de naam al zegt – een beetje mee waardoor hij niet ideaal is voor oudere kindjes. Wel is dit de meest zachte draagdoek die erg simpel in gebruik is.

Door het beantwoorden van de volgende vragen kom je er vast achter welk soort draagdoek het beste bij jou en je kindje past: de rekbare draagdoek of de geweven draagdoek!

  • Hoe oud is je kindje?
  • Wil je vanaf de geboorte een langere periode (meerdere jaren) of een kortere periode (+/- een jaar) gaan dragen?
  • Lijkt het je fijn om voor te knopen en dan je kindje in de draagdoek te doen of om je draagdoek te knopen met je kindje in je armen
  • Lijkt het je leuk om meerdere knopen te kunnen proberen?
  • Wil je na een tijdje ook op de rug kunnen dragen?
  • Indien je nog zwanger bent: krijg je een zomerbaby?
  • Hou je van heel veel keuze in maten en kleuren?

Hoe oud is je kindje?
Begin je met dragen en is je kindje ouder dan een jaar? Dan raden we je een geweven draagdoek aan. Een rekbare draagdoek gebruik je afhankelijk van het merk en eigen voorkeur tot ongeveer 1 jaar. Alle doeken worden getest tot een bepaald aantal kilo’s, maar je kunt je voorstellen dat je na dat eerste jaar (met dus het toenemende gewicht en bewegelijkheid) je liever de steun en het comfort hebt van een geweven draagdoek.


Wil je vanaf de geboorte een langere periode (meerdere jaren) of een kortere periode (+/- een jaar) gaan dragen?

Afhankelijk van het merk draag je je kindje in een rekbare draagdoek ergonomisch tot ongeveer 1 jaar. Uit onze ervaring blijkt dat je met een rekbare draagdoek optimaal draagcomfort vooral het eerste jaar zult ervaren. Met een geweven draagdoek draag je zolang jij en je kindje dit fijn vinden.


Lijkt het je fijn om voor te knopen en dan je kindje in de draagdoek te doen, of om je draagdoek te knopen met je kindje in je armen?

Voorknopen doe je met een rekbare draagdoek: je knoopt dus eerst de draagdoek om je heen en doet daarna pas je kindje erin. Voorknopen heeft veel voordelen. Ga je ergens heen? Dan kun je thuis al knopen en op de plaats van bestemming zet je jouw kindje in de draagdoek. Handig als je bijvoorbeeld niet op straat of in de stad wilt of durft te knopen – het is namelijk snel en makkelijk. Ook als je je kindje uit de draagdoek haalt en er later weer in wilt doen, hoef je niet helemaal opnieuw te knopen. Na een voeding of verschoning kan je kindje zó weer in de draagdoek.

Knopen met je kindje in de geweven draagdoek heeft óók voordelen. Omdat je kindje er al in zit, weet je precies hoeveel stof je waar nodig hebt om de draagdoek goed strak te krijgen. En zit je geweven draagdoek eenmaal strak, dan blijft hij een lange tijd strak zitten. Dit draagt onwijs comfortabel en als je er handigheid in krijgt is het ook erg snel en makkelijk!


Lijkt het je leuk om meerdere knopen te kunnen proberen?

Dan moet je zeker voor een geweven draagdoek gaan! Kies je voor een geweven draagdoek, dan zijn er naast de ‘basisknopen’ enorm veel andere knopen en nóg meer variaties op alle knopen. Met een geweven draagdoek kun je buikdragen, heupdragen en rugdragen – met een rekbare draagdoek draag je alleen op de buik. Een geweven draagdoek biedt dus veel meer mogelijkheden als het gaat om verschillende draagwijzen. Met je newborn zul je trouwens nog geen ingewikkelde knopen gaan doen, maar als je eenmaal het draagvirus te pakken hebt…


Wil je na een tijdje ook op de rug kunnen dragen?

Als je bovenstaande vraag gelezen hebt weet je al dat je alleen kunt rugdragen met een geweven draagdoek. Wij van Dragen & Zo raden rugdragen met een rekbare draagdoek af omdat dit gevaarlijke situaties op kan leveren.


Indien je nog zwanger bent: krijg je een zomerbaby?

Dan moet je sowieso opletten bij het kiezen van een draagdoek. Rekbare draagdoeken raden we af voor zomerbaby’s, omdat je altijd meerdere lagen knoopt en tricot best warm aan kan voelen. Voor de mama’s die graag een rekbare draagdoek willen voor in de zomer hebben we de VipCarrier (gemaakt van bamboe en lekker koel in de zomer). en de Tricot-Slen Cool (gemaakt van een unieke technische ‘high performance’ vezel uit gerecycleerde PET-flessen; vochtregulerend, heerlijk koel in de zomer en erg onderhoudsvriendelijk).

Met een geweven draagdoek kun je afhankelijk van de knoop met één laagje knopen en dit is al minder warm dan een tricot draagdoek. Ook hebben we speciale zomerdraagdoeken die een stukje dunner én zachter zijn dan de meeste geweven draagdoeken.


Hou je van heel veel keuze in maten en kleuren?

Geweven draagdoeken zijn er in alle kleuren, patroontjes en maten. Of je nu van effen, streepjes of een leuk patroontje houdt, je vindt altijd wel een draagdoek die aan al je wensen voldoet. In alle kleuren van de regenboog, of groen, roze of misschien wel zwart-wit. Rekbare draagdoeken zijn vaak effen, maar er komen er steeds meer in het assortiment met leuke kleurtjes en patroontjes. Al onze rekbare draagdoeken zijn één maat: one size fits most!

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'